cremo2Cremo tillverkade ursprungligen enbart båtar inom Monark-Crescent-koncernen men bröts 1986 loss. I dag har vi en omfattande tillverkning inom glasfiberindustrin. Både legotillverkning och egna produkter. Båtar ligger oss dock fortfarande varmt om hjärtat.

Det började en gång i källaren på cykelfabriken i Monark, året var 1957. Fritidsbåtar på den tiden var byggda i trä och att experimentera med glasfiber och polyester var ett vågat äventyr. Initiativtagare till att börja med glasfiberbåtar var en båtintresserad ingenjör på Monark som hette Bernt Sallén och som sagts pågick experimenten i källaren i fabriken där det tillverkades cyklar och mopeder. Det dröjde inte länge innan protesterna från cykelmontörerna kom, eftersom det luktade väldigt starkt om polyestern på den tiden. Detta ledde till att man etablerade en egen fabrik där produktionen tog fart.

Idag tillverkas Cremos produkter i en nyuppförd fabrik på 6000 kvadrameter, fortfarande med hantverksmässig skicklighet för att upprätthålla en god kvalité.

Våra kunskaper inom glasfiberkonstruktion i krävande miljöer kommer till nytta inom exempelvis industri och tuffa utomhusmiljöer.

Utöver vårt ordinarie sortiment tar vi även fram produkter på beställning. Välkommen att höra av dig!